1 dag kvar!

Nu är det äntligen snart höstlov!! Imorgon efter skolan åker jag hem!! Blir härligt!!  :-)

Denna dag har varit väldigt lugn. Jerker var sjuk idag så det blev inte så mkt gjort på morgonens träningslära.
Vi hade ett litet möte med Pia som ville ta upp några saker och sen for de flesta hem medan några stannade kvar för att jobba med vattengympan. Vi är nu helt klara med vårat program så jag har mest varit på mitt rum idag, suttit vid datorn, legat och läst och vilat/sovit då jag sover uruselt på nätterna :-( 

Städat i dagrummet har jag också gjort då det är min städvecka.
Tvättstugan har jag nu så tvätten har tvättats och är nu på tork.

Varit och ätit middag.

Kvällen blir nog mest tv, elitseriehockey.

Skoldan imogon består av de sista 6 redovisningarna i Fysiologin och sen efter lunch har vi fys, då coreträning.
Om inte Jerker kommer så ska Renée & Amanda hålla i det. Får se om jag kan vara med, vore kul.

Mår betydligt mycket bättre men ännu inte helt bra.
Ska bli otroligt skönt att få vara hemma en dryg vecka, det behövs! Jag ska verkligen njuta! :-)

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Nostalgi

Idag på fm hade vi eget arbete i vattengympan. Simon & jag blev äntligen klara med musiken till vårat program så nu är det mesta klart! Vi gick till badet och pratade med Johanna som lyssnade på våran musik och hon tyckte det var jättebra. Vi har några låtar som gjorde henne nostalgisk från den tid man var ute på disco :-)  samma känsla för mig :-) Vi är i ungefär samma ålder.

Efter lunchen så var det som vanligt på onsdagar Skapande verksamhet. Vi som har foto fick idag välja ut 1-2 av våra bilder, redigera dem lite om vi ville och så lägga i en mapp för framkallning och så blir det en liten utställning på skolan sen. Även de andra grupperna kommer att få visa upp sina målningar, smycken, lergods, dans, körsång
osv... Blir kul.

Jag valde 2 av mina bilderEfter skolan åkte Simon, Görel, Rebecka & jag till Sala och handlade.
Har nyss ätit middag och surrat med några av massörerna samt Jimmy & Adan.

Nu lugnt resten av kvällen. Mår lite bättre men inte helt bra än.
Huvudvärken kommer och går men är inte alls lika intensiv nu och i kroppen känns det bara lite, är fortfarande lite hängig.
Såååå trist när man inte kan träna  :-( 

Imorgon har vi träningslära hela fm, då är det fortsatt löpning & fartövningar. Måste nog stå över det igen tyvärr :-/ få se hur det känns imorgon när man stiger upp.
Em är det eget arbete och då ska vi försöka bli helt klara med vårat program så efter lovet blir det träning i bassängen! Jättekul.  :-)

Fredag gör de sista i klassen sina redovisningar. Fys efter lunch och sen åker man hem!!! Härligt!  :-)

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Lite bättre

Idag mår jag bättre än igår! Har inte alls lika jobbigt i lederna utan bara lite lätt. Huvudvärken kommer och går fortfarande och lite hängig är jag men det går åt rätt håll vilket känns väldigt skönt! :-)
Eget arbete med våra vattengympaprogram på fm. Simon & jag satt i dagrummet med datorerna och lyssnade på en massa musik.
Fortsatta redovisningar i Fysiologi på em. Kul att lyssna på alla som är så duktiga! :-)
De sista 6 redovisar på fredag fm.

Nyss varit och ätit middag. Tillsammans med massörerna även idag. Ska eventuellt och fika hos dem senare ikväll.

Annars lugnt och stilla.

Imorgon fortsätter vi med vattengympaprogrammet hela fm. Vi tänkte försöka få klart allt teoretiskt och sen efter lovet börja vara i bassängen och köra övningarna och se om allt funkar med musiken till dem osv... Blir skoj när vi börjar vara i bassängen för det är jättekul med vattengympa! :-)

Skapande på em. Då är det fotodags igen!
Har avbokat min massage som jag skulle på imorgon, trist att inte kunna gå för det hade behövts! Men när man inte är kry är det inte bra med massage utan det kan förvärra istället.


Hoppas alla har det bra!
Kram!


Virus?

Som jag nämnde igår så börjar man fundera om det är nåt virus man har. Förutom  attackerna av huvudvärk som kommer och går så har jag ont i lederna nu både i armar och ben  :-/  Fryser gör jag också.
På träningsläran idag var jag bara med på uppvärmningen för kroppen sa bestämt ifrån då jag fick väldigt ont i hela vänstra benet ner till foten :-/ vill verkligen inte vara dålig för jag vill kunna vara med på träningsläran, friskvården och så träna mina egna pass! :-( :-(  Hoppas det går över snart.

Först på morgonen började vi ju våra redovisningar av Fysiologiarbetena. Jag har skrivit om Kärlkramp eftersom jag ville veta mer om vad det är och vad som händer i kroppen osv... iom att min pappa drabbades för något år sen och genomgick en bypassoperation. Framförandet gick jättebra! Hur lungt som helst  :-) fick jättebra feedback från mina klasskamrater och från Pia  :-)  skönt att ha det gjort! Vi var 6 st som redovisade idag och alla har varit jätteduktiga med sina arbeten!

Har varit och ätit middag och satt och surrade med massörerna, deras lärare Adrian samt Jimmy som också är elev på skolan. Massörerna skrev sin Anatomitenta idag och det gick bra för dem alla! Kul.

Nu är det väldigt lugnt. Imorgon står jag över friskvården och vilar. På em fortsätter redovisningarna och det blir kul att lyssna på dem som står på tur då.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Tillbaka på skolan

Ja nu är jag tillbaka på skolan efter en helt underbar och härlig helg hemma! Nu klarar man lätt kommande skolvecka innan jag åker hem på höstlov på fredag!

Idag har man inte hunnit med så mycket innan det var dags för avfärd hemifrån. Var förbi hos Lasse en stund, hade ute Selene och gosade och busade med henne, min otroligt livsglada härliga underbara tjej!  :-)
Vi åkte i god tid då det var ishalka hemma, men det hade hunnit tina av så det var inte alls halt en bit hemifrån och resten av vägen. Då vi hade gott om tid så var vi förbi hos Lisa & Johan en sväng och surrade ett tag, kul att ses! :-)  Var in på Intersport på Storheden en sväng och köpte mig ett par täckbyxor att ha här nere då jag bara har ett par hemma och inte vill ta ner dem hit. Sen var det Kallax och flyg till Arlanda där jag blev upphämtad av Simon för färd till skolan. Tusen tack snälla Simon!!! :-)

Skolveckan kommer att bestå av redovisningar av våra fördjupningsarbeten och jag är först ut att framföra mitt imorgon på morgonen.  Hela fm håller vi på. Träningslära hela em.

Tisdagen består av eget arbete i vattengympan, Friskvård (Boxercise för min del) samt fortsatta redovisningar i fysiologin hela em.
Onsdag eget arbete hela fm och Skapande hela em.
Torsdag Träningslära hela fm och sen eget arbete efter lunch.
Fredag fortsatta redovisningar, de sista då och sen fys efter lunch till kl 14 och sen åker jag hem på lov!

Hoppas verkligen att den jobbiga huvudvärken har gått över tills jag åker hem igen. Trist om man inte kan träna!
Vi börjar tro att det är nåt virus som går för Simon sa att han har precis likadant som mig, kraftig huvudvärk som kommer och går och det gör ont i ögonen också.

Hoppas alla haft en fin helg!
Kram!
Ännu en...

härlig dag! Solsken och bra temperatur.
Lasse och jag var till Korpdal, gick ner till forsen en sväng och njöt av det vackra landskapet. Drack kaffe hos hans föräldrar och surrade bort en stund.

Varit ut en sväng med hundarna igen. De sprang jättebra även idag och när vi selat av dem så fick de lite fri lek
och var så glada  :-)
Akka & Mirran nöjda och glada efter körning :-)


Tokglad Selene :-)


Finaste gänget, fr.v. Akka, Mirran, Tiger, Selene & Nala.


Wihoooooo vad vi är glada! :-)


Vackertjejen!

Stannade till vid ett underbart vackert ställe på vägen tillbaka.När vi kom hem igen var det vääääldigt gott med mat då man var vrålhungrig!

Slappat och vilat efter maten. Jag sov knappt nåt inatt så jag är väldigt trött.
Nu sitter jag vid köksbordet och skriver. Tarro ligger under bordet och vilar nöjt efter att ha fått rasta av sig och rejsa på gården lite. Mat fick han när vi kom in.

Martin är sen men kommer förhoppningsvid kring 21-tiden.
Vi hinner iaf få umgås lite medan jag är hemma även om det inte blev som tänkt.
Imorgon em åker jag tillbaka till skolan. Sen kommer jag hem på fredag igen och har höstlov! :-)

Hoppas alla har en fin helg!
Kram!Härlig dag hemma :-)

Idag har det varit en underbart härlig dag, sååå skönt att vara hemma!!
Har varit och hälsat på Marika & Lovisa, alltid lika kul och Lojsan var jätteglad och busig :-) vi drack kaffe och surrade ett tag.
Har varit ute och tränat hundarna på en riktig långsväng och de var väldigt taggade och duktiga! Härligt!En massa fåglar i flyttartagen var det idag


Akka (Alaskan Malamute) & Mirran (blandras)


Världens bästa Mirran! Min lånetjej som är en superfin och duktig draghund!


Springglada draghundar  :-)
Full galopp, härligt!


Akka


Nala (Alaskan Malamute) & Selene (Siberian Husky)


Nala


Min underbara tjej! Världens bästa Selene!


Tiger (Alaskan Malamute)Blivit bjuden på laxsoppa till middag, underbart gott!!! Kaffe och efterrätt på det, smaskens!  :-)
Varit och hälsat på bekanta och druckit lite mer kaffe.

Sett på Idol.
Tarro fick komma ut och rasta sig och rejsade runt lite. Gett honom och Felix mat.
Gjort upp eld i pannan.
Nu är det läggdags!

Ny härlig dag imorgon förhoppningsvis!

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Home sweeeeeeeeeeeeeet home :-)

20.55... Sitter vid köksbortet och njuter av att vara hemma! Underbart skönt!! :-)
Har varit ute på gården med Tarro & Felix och njutit i fullmånens sken.


Fullmånen lyser så vackert över huset :-)Resan hem gick finfint både med tåg & flyg.

Skola på fm, träningslära med Jerker. Maxpulstest först, vi var många som inte gjorde det p g a lite förkylning eller annat. Själv har jag haft huvudvärk nu i 3 dar och är lite snorig. Hoppas det är tillfälligt.

Efter lunchen och en dusch så fick jag skjuts av Simon till stationen. Tack Simon!

Härligt med 2 hela dagar hemma + fm på söndag innan jag åker tillbaka :-)

Sen bara 5 skoldagar och så åker jag hem på lov!

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Snö

Kallt som f-n idag. Det snöade under fm men inget som stannat utan det smälter bort när det landar på marken.

Har pysslat lite med vattengympaprogrammet, var en sväng och kikade när några i klassen var i badet och provade några övningar. Ätit lunch. Haft skapande verksamhet och vi som har foto har idag fotat bildkompositioner & landskap.Efter skolan åkte Simon, PK & jag till Sala och handlade lite.
Sen gick vi och åt middag.

Imorgon har vi Träningslära hela fm. Ska göra ett nytt maxpulstest direkt på morgonen och efter fikat ska vi vara ute och göra lite pulshöjande övningar. Sen dusch och lunch och så åker jag hem!!  :-)

Hoppas alla har det bra!
Kram!


Blodsbröder

Idag på fm har vi lyssnat på en föreläsning av Tommy Deogan, lillebror till Tony Deogan som var den första som dödades i huliganvåldet i Sverige. Tommy var väldigt bra på att berätta! Han berättade om deras uppväxt, droger, våld och annat... Mycket starkt att kunna berätta så öppet om sitt liv och sin älskade brors mycket tragiska död och hur han själv lyckades avstå från hämnd på de 4 skyldiga personerna och istället gå vidare i livet och tänka på sina barn och deras framtid. De skyldiga har aldrig blivit dömda då ingen vittnar osv...
Det man hoppas är att alla tar till sig hur fruktansvärt onödigt och hemskt det är med allt våld i samhället. Det löser absolut ingenting!!
Tommy hade med sig pocketversionen av sin bok Blodsbröder som utkom 2009 och vi var ett gäng som köpte den.

Lunch efter det.
Har sen suttit i datasalen hela em tillsammans med Camilla, Renée & Amanda och vi har justerat våra fördjupningsarbeten. De andra har även filat på sina pp-presentationer till framförandena nästa vecka.

Legat och vilat en stund när jag kom till rummet. Suttit vid datorn, duschat och för en stund sen startade jag tvättmaskinerna då jag har tvättstugan ikväll.

Middag på ett tag.

Vädret är grått, trist och det har regnat nästan hela dan.

Hoppas alla har det bra!
Kram!


Eget arbete

Imorse åt Maria & jag frukost och sen fick vi skjuts av Simon till stationen så Maria kom sig till tåget. Tack Simon!

Eget arbete hela fm. Jag har analyserat musik till Simons & mitt vattengympaprogram. Jobbigt!
Gick till matsalen och drack kaffe på 10-rasten. Engela, Ida, Renée & Camilla kom också dit då de hade suttit i datasalen och jobbat med sina arbeten & presentationer. Jag följde med dem dit och var där ett tag efter rasten.
Pia har hållit på att läsa igenom våra arbeten och kommenterat och skrivit vad som behöver justeras osv...

Lunch som vanligt. Åt med Engela, Simon och några av massörerna samt deras lärare Adrian. Vi pratade om våra fördjupningarbeten m.m.
Sen har jag fortsatt lyssna på & analysera låtar.
La mig och vilade vid 16 då jag var väldigt trött.
Middag kl 17 som vanligt.

Snart är denna dag slut.

Imorgon är det en föreläsning 9-11 om ungdomsvåld. En kille som är bror till den första killen som dödades i huliganvåldet i Sverige ska prata om det.
Sen är det eget arbete hela em. Då ska jag göra justeringarna i mitt fördjupningsarbete och sen skicka in det till Pia igen. Nästa vecka håller vi våra redovisningar/framföranden av arbetena.

Onsdag fm eget arbete hela fm, då i vattengympa. Skapande på fm. Då ska vi fota landskapsbilder.

På torsdag fm har vi träningslära och då ska vi göra maxpulstest igen. Sen åker jag hem! Wihooooo vad underbart det ska bli!! :-)

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Underbar dag

Idag är det helt underbart skönt väder! Strålande sol och varmt. Betydligt varmare än igår.

Vi steg upp vid 9 och åt frukost. Tog det lugnt ett tag och sen gick vi ut och promenerade 6,5 km. Jätteskönt!


Lövmatta på vägen  :-)


Maria
Lilla jag
Systrar :-)

Efter promenaden var det gott med kaffe & fika och ta det lugnt ett tag.
Sen gick vi till gymet och tränade. Maria tränade lite lätt eftersom hon inte är van. Jag värmde upp på löpbandet och sen gjorde jag hantelövningar 7 st 2x16 av varje samt 20 stjärtlyft, 50 situps och 20 armhävningar. Sen stretchade vi och gick och duschade.Sen var vi ute en stund och strosade runt lite. Maria fick se lite av skolan.

Nu tar vi det lugnt och ska äta middag på nåt tag.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Shopping

Inatt var det några minusgrader. Det har varit strålande sol hela dan idag och 5-6 plusgrader.

Maria & jag har varit i Sala på dan och shoppat lite. Jag köpte mig ett par fodrade stövlar så jag har nu när det blir kallare. Vill inte ta ner mina rejäla vinterkängor för de lär jag svettas ihjäl att gå med på skolan på dagarna.
Köpte också en tröja. Maria har också shoppat lite kläder. Vi köpte med oss fika hem för det var jättemycket folk på stan och fanns inte lediga platser där vi tänkt fika.

När vi kom tillbaka var vi väldigt hungriga så vi lagade oss gröt och åt. Vilade ett tag efter maten och sen gick vi ut och promenerade här omkring och fotade en del.
Jag och Maria


Syster :-)
Höstfärger

Efter promenaden bryggde vi kaffe och fikade. Sen har vi sett på film, Robin Hood som är en av våra favoriter.
Med Kevin Costner såklart!! :-)

Nu är det inte mycket kvar av denna dag.
Imorgon ska vi ut och promenera mer och sen blir det ett träningspass.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Syster kommer :-)

Fredag idag och Maria kommer och hälsar på mig! :-) Nu bara en dryg timme tills hon är här! Kul kul.

Skoldagen har bestått av Anatomi hela fm. Nu dröjer det 3 veckor tills vi fortsätter med den då vi nästa vecka har tid för eget arbete alla Pias lektioner så vi kan göra klart och förbereda oss för framförandet av våra fördjupningsarbeten i Fysiologin som sker månd, tisd & fred v.43.
Efter lunch hade vi Fys, Medicinboll idag. Kul och svettigt! Slutade kl 14.

Har suttit vid datorn lite, legat & vilat och för en stund sen åt jag lite mat. Råkade titta ut genom fönstret och såg att det kom snöblandat regn! Väldigt kort stund då men det är tydligen på g snart här också om det fortsätter vara kallt. Var iofs +4 nu då men de har lovat neråt -5 inatt och morgnar, kvällar, nätter under hela helgen nu.

Idol ikväll. Hoppas nån tv är ledig så vi kan se det.

Imorgon åker Maria & jag in till Sala och går på stan några timmar, det blir trevligt!  :-)

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Sportig kväll

Idag blåser det jättemycket här, verkar göra det i hela landet. Hemma har de fått några cm snö också.

GRATTIS älskade prinsessan Julia som fyller 2 år idag. En fin klänning fick hon av mig & Martin.
Grattis också till PK min rumsgranne som fyller 21 år.  :-)

Skolan idag har bestått av data hela dan, tid till att arbeta med våra fördjupningsarbeten. Jag är ju dock helt klar, har bara småfilat lite mer på min pp-presentation annars har jag skrivit lite annat.
Åt lunch med Renée och även Simon gjorde oss sällskap. Bara Renée & Amanda från klassen som suttit i datasalen med mig alla andra har jobbat hemma.

Var på massage kl 16. Denna gång Jennifer K som masserade, en överkroppsmassage och det var skönt.
Sen middag efter det och efter maten åkte Simon, Annelie, Görel, Rebecka & jag till Sala och handlade.

Kl 19 träffades vi ett gäng på 10 st i gympasalen och har spelat spökboll, droppboll och sen innebandy. Jättekul hade vi och helt slut och väldigt svettiga.
Har precis duschat. Ska ta mig nån smörgås nu innan jag lägger mig på spikmattan och läser en stund.

Imorgon är det äntligen fredag, då kommer syster Maria hit och hälsar på!! :-) :-)
Anatomi och Fys på schemat och vi slutar kl 14. Sen blir det en trevlig och kul helg!

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Porträtt

Sovit uruselt inatt så jag är ganska trött...

Ännu en dag med fint väder, dock ganska kyligt i luften.

Data hela fm och nu är jag helt klar med mitt fördjupningsarbete om kärlkramp. Skönt!
Lämnade in det idag så Pia kan läsa igenom det och komma med kommentarer om hon har något hon tycker jag behöver ändra på eller komplettera. Powerpoint presentationen är också klar.

Skapande efter lunch och resten av skoldan. Idag har vi fotat porträtt. Typsikt nog så gick solen i moln lagom tills vi skulle ut och börja fota men det gick hyfsat bra ändå.

Här kommer några av mina bilder


Linnea


Linnea igen


Simon


Annelie

och så 2 bilder som Linnea fotat på mig

och en som Simon fotatNu är det väntan på middan, idag får vi Pizza! Blir gott.
Får se om jag tränar ett pass ikväll, om jag orkar.

Imorgon har vi data hela dan, jag kanske filar lite mer på min pp-presentation eller så pysslar jag med andra uppgifter...  Sen ska jag på massage kl 16! Blir skönt.

Hoppas alla har det bra!
Kram!


Musikanalyser

Tisdag idag. Var varmare idag med +5 på morgonen. Soligt och fint.

Jag postade Julias present idag innan lektionerna började. Lilla prinsessan fyller 2 år på torsdag! :-)

På vattengympan fick vi börja med musikanalyser. Det ska vi nu göra med alla låtar vi ska ha till vårat vattengympaprogram vi gör.
Friskvård sen. Lika kul som förra gången med boxercise! :-)  Lite nya övningar och några samma som sist.
Skönt med en dusch efteråt då man blir väldigt svettig. Lunch efter det.
Avslutade dagen med Anatomi hela em. Nu har vi gjort klart magens 4 muskler.

Efter skolan har jag suttit och lyssnat på låtar för att hitta bra musik till vattengympaprogrammet som Simon och jag ska göra. Kul sen när vi är klara med musiken och ska börja träna i badet!  :-)
Har tvättstugan så jag har satt igång tvätten.
Ätit middag för ett tag sen. Nyss satt tvätten i torktumlaren och torkskåpet.

Ikväll är det fotboll, Holland-Sverige!

Där hemma fick de första lilla snön igår kväll/natt. Inte nån mängd men iaf.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Maxpuls

Måndag och ny skolvecka. Kall morgon idag, det var -1.2 när jag gick till frukosten. Klart och soligt väder.

Anatomi hela fm och efter lunch träningslära. Teori först för att maten skulle få sjunka innan vi satte igång med maxpuls-testerna. 6 st gjorde Beeptestet och vi resterande 8 gjorde cykeltestet. Det var några som inte testade alls idag pga förkylningar eller annat. Gick väl ganska bra, klarade 6 minuter (man höjer motståndet varje minut) av 8. Pulsen låg då på 167. Nästa vecka kör vi igen och då gör man ett annat test. Jag funderar på Beeptestet då. Finns även 2 utomhustest att välja på, Coopertestet och 1000 m testet.

Duschat när jag kom upp på rummet och nu är det lugnt fram till middan.
Inget speciellt planerat sen så det blir nog ganska lungt ikväll.

Imorgon har vi vattengympa, teori då. Friskvård - boxercise och sen lunch och vi avslutar med Anatomi hela fm.
Jag har tvättstugan 16-20.
På torsdag ska jag på massage! Blir väldigt skönt!
Och på fredag kommer syster Maria ner och hälsar på! :-)  Det ser jag verkligen fram emot! :-) Bara nu inte flygteknikernas strejk ställer till det... återstår att se.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Drömmar

Vinden viskar i mitt öra
ord som ingen
annan kan höra
smeker sakta min kind
vaggar mig till ro
flyter bort i en dröm
till en annan värld
längtan är stark
snart är jag där
vaknar stilla
i trygghetens famn
där kan jag vila
lugnt och veta
vakande öga
skänker mig tröst
somnar stilla
sover sött

Lugn dag

Vaknade kl 9 imorse men låg och drog mig till 10 innan jag steg upp och åt frukost.
Har legat i dagrummet och sett tv, VM-final i hästhoppning. Dammsugit mitt rum.
Varit ute på en promenad. Det blåser ganska mycket men bortsett från det är det härligt med sol och +14.

Så härligt vackert med alla fina höstfärger!

Har ätit mat för ett tag sen. Lugnt och stilla resten av kvällen.
Imorgon em är det dags för maxpuls-test.

Hoppas alla har det bra!
Kram!


Träningspass

Tog en lång sovmorgon på morgon, eller jag vaknade strax efter kl 8 men låg och drog mig länge och småslumrade till närmare 10. Skönt var det.

Kört ett träningspass, började med 8 min på löpbandet och sen körde jag styrketräning 6 övningar med hantlar 2x16 av varje, 30 armhävningar, 30 situps/stjärtlyft och avslutade med 50 situps innan stretchingen. Jätteskönt!  
Martin ringde precis när jag kom tillbaka upp på rummet. Han & Tarro hade varit och jagat och Tarro har skällt en orrhöna som inte satt så länge samt en tjädertupp som satt bra men som flög när M råkade trampa på en gren :-/ väldigt synd, men duktig Tarro! Vi pratade en stund men sen var jag tvungen att gå duscha då jag började frysa av att ha varit så svettig. Skönt med en dusch!

Har varit i lägenheten ett bra tag och umgåtts lite med Görel, Anders, Joel och Rebecka. De har bakat Italienskt matbröd, kokosbollar och kanelbullar så vi fikade av allt och det var jättegott!  :-)

Vädret är grått och trist, tempen ligger på 10 grader.

Imorgon såg det ut att kunna bli bättre väder och då tänkte jag ta mig en promenad.
Annars lugnt nu resten av helgen så man är så fräsch som möjligt till maxpuls-testet på måndag!

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Skönt med helg

Skolveckan över och nu är det helg. Mycket skönt att få vila upp sig till på måndag då hjärnan är fullmatad efter dagens Anatomilektioner. Fotens ligament och ledband samt börjat med armbågens har vi gjort idag.
Efter lunchen data där vi skrev på våra fördjupningsarbeten och gör powerpoint-presentationen till framförandet av arbetena. Jag är nästan helt klar med mitt nu, väldigt skönt!

Efter skolan la jag mig och vila då jag var jättetrött. Somnade till och drömde en liten mardröm som nästan hann göra mig panikslagen innan jag vaknade till för det kändes helt verkligt. Har ätit lite mat och sitter i dagrummet och ser på tv. Blir tv resten av kvällen, Idol kl 20.
Sen blir det sängen efter det. Är fortfarande helt slut så det ska bli skönt med sovmorgon imorgon!

Blir nog ett träningpass imorgon. Annars väldigt lugnt hela helgen. Söndag blir det bara nån promenad.
På måndag ska vi göra maxpuls-test så då gäller det att vara så fräsch som möjligt för att klara av det.
Blir väldigt spännande att se hur det går för oss.

Hoppas alla får en fin helg!
Kram!

Bästa dan!

Idag har vi haft våran roligaste dag på skolan vi hälsopedagogelever, träningslära hela fm där vi varvade teori och praktiska övningar. Vi var 4 grupper som höll i varsin 10-minuters uppvärmningsaktivitet, alla hade bra och roliga aktiviteter och svettiga blev vi. Efter lunch hade vi vårat första praktiska vattengympapass och även det var jättekul. Kul att träna i vattnet och väldigt skonsamt för leder och annat  :-)  Få se hur det känns i kroppen imorgon om man har nån träningsvärk efter denna dags aktiviteter.

Katarina, Simon, PK och jag var in till Sala och handlade på eftermiddan. Sen satte jag igång tvätten då jag har tvättstugan 16-20. Har nyss varit och ätit middag. Fast det blev bara ett lass sallad och bröd för mig då det var bakad potatis med skagenröra vilket jag ju inte äter. Tar mig en portion Frebaco fullkornsringar senare, de är supergoda och nyttiga.

Igår kväll var vi ett litet gäng som spelade innebandy. Kul var det!! Sen var vi några som kastade basketboll och räknade poäng. När Hanna och jag var på väg ut därifrån råkade en av killarna kasta iväg bollen så den studsade i väggen och for rakt i ena halvan av mitt ansikte vilket gjorde väldigt ont, speciellt när glasögat for mot ögat så det sved så f-----------n. Nåja, huvudsaken att glasögonen klarade sig. Har lite ont fortfarande men det går nog över snart.

Ikväll blir det nog mest lugnt efter våran väldigt aktiva dag. Vi får väl se om man hittar på nåt.

Fredag imorgon, ganska skönt med helg sen. Vi har Anatomi hela fm och data hela em.

Nästa helg kommer syster Maria och hälsar på!! Wihoooo det blir kul. Skönt med sällskap över helgen.
Och helgen därpå åker jag hem torsdag kväll-söndag!!!! Blir underbart. Sen skola 5 dar och sen är det höstlov och då blir jag hemma 8,5 dag!! Det ser jag verkligen fram emot jättemycket!! Då blir det mycket tid med Martin & hundarna, träffa vänner och bara ha det skönt och njuta av att vara hemma i byn.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Rörelsebilder

Data hela fm och där skrev vi på våra fördjupningsarbeten i Fysiologi. Jag är snart helt klar med mitt.
Efter lunchen var det Skapande verksamhet. Vi som har foto var ute och fotade rörelsebilder med lång slutartid och med snabb slutartid. Anders, Linnea, Simon och jag hittade på olika saker och fotade varandra. Hoppade från fontänen, trappor, träd, kastade löv, hjulade, kickboxades m.m...
Här kommer en del av bilderna  :-)Och här kommer en serie bilder som Linnea fotat när Simon och jag hjular :-)

Välsynkade eller?  :D


Väldigt välsynkade!!!  :DLinnea och jag satt kvar i datasalen en stund efter skoldans slut men sen kom vaktmästaren och ville låsa så då fick vi gå ut.

Middag om ett tag. Sen får vi se vad man hittar på. Blir ganska lungt tror jag.
Imorgon har vi träning heeeeeela dagen. Fm kör vi igång med Träningsläran med Jerker och ska då vara ombytta och köra nåt pass i gympasalen. Efter lunch har vi vattengympa med Johanna och ska då vara ombytta och köra ett pass i bassängen. Slutar kl 14 som vanligt på torsdagar.

Har tvättstugan imorgon kväll. Blir en sväng till Sala för handling också.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Boxersize

Vattengympan startade idag på morgonen, fast bara teoretiskt idag.
Johanna hade delat in oss 2 och 2 och vi ska tillsammans sätta ihop ett litet program med övningar, ta fram musik till detta och så ska vi öva oss på att genomföra det och sen v 48 ska alla redovisa för hela klassen i badet.
Simon & jag fick bilda en grupp eftersom vi bor här på internatet bägge två. De andra delades in med dem de bor i närheten av.

Friskvård efter fikarasten. Boxersize, nästan hela våran klass har det! Plus 4 av massörerna + 2 killar samt en tjej till från andra klasser. Vi fick värma upp 3 och 3 och sen fick vi vara 2 och 2 när vi gjorde alla övningar, jag och Renée var ett par. Vi fick även göra några övningar där alla skulle köra med alla. Jättekul var det!!! Ser fram emot nästa pass.
Man var väldigt svettig efteråt så det var skönt att gå "hem" och duscha! Sen var det lunch.

Anatomi hela em. Vi går igenom leder och sånt nu. Vi hade en fikapaus vilket var behövligt då många höll på somna, blir en mastig em. När vi fikat hämtade alla varsin fysioboll så vi satt på dem resten av tiden. Ganska skönt var det och ingen risk att nån skulle somna :-D
Vi håller på att kika i några kataloger för vi ska beställa en mysdress allihopa med tryck på, kul.

Nu är det inte så länge kvar till middan. Lungt ikväll.

Imorgon har vi data hela fm så då blir det att fortsätta skriva på fördjupningsarbetena. Sen är det Skapande hela em och vi som har foto ska då fota porträtt.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Trött trött trött...

Ja det är jag nu... längtar efter att krypa ner i sängen och sussa...

Har haft Anatomi på fm och efter lunchen data hela em. Då har jag suttit och skrivit på mitt fördjupningsarbete i Fysiologi. Jag skriver om kärlkramp iom att min pappa har det så det är intressant att veta mer om det, lära sig vad det är och vad som sker i kroppen osv...

Efter skolan har jag suttit och hållit på med min powerpoint-presentation till framförandet av arbetet. Nu är det mest bara finslipning kvar och det har jag några veckor på mig med. Är iaf ganska nöjd!

Jag kommer att åka hem en sväng till innan höstlovet!! Wihoooooo vad jag längtar!
Åker hem torsdag den 21 på em och är hemma till söndag  :-) blir underbart att åka hem både då och på lovet!
Saknar mina älsklingar massor!

Resten av denna kväll blir lugn och skön. Lägger mig nog hyfsat tidigt.
Imorgon har vi vattengympa, blir dock inte praktiskt imorgon. Friskvård efter fikarasten. Där börjar vi på andra perioden så alla har gjort nya val och precis som hälften av min klass har jag valt Boxersize, det blir kul. Dusch och lunch efter det. Sen Anatomi hela eftermiddan.

Hoppas alla har det bra!
Kram!


Dikt

Här kommer en dikt som jag skrev en kväll för några veckor sen...

Höstpoesi

När löve de gula
från träden falla
sänker sig mörkret
grader blir kalla
hösten lyser med
färgernas prakt
dimman sig över
ängarna lagt
vinden blåser
stilla och ljum
vattnet krusas
av vågornas skum
njut bara njut
en enda minut
njut njut ty
det vackra tar slut
bäddas in i det vita
som kallas snö
längtar starkt
efter vårens tö

Nu är det sängdags! Ska ligga på spikmattan och läsa en stund innan jag sover.
Godnatt!

Kram!

Tränat

Idag tränade jag ett pass. Värmde upp med 10 minuter på löpbandet. Sen körde jag 4-5 av hantelövningarna (16x2 av varje), 16 rygglyft, 2 ggr plankan och 16 armhävningar innan jag stretchade och avslutade. Ville inte köra för hårt och riskera något än. Men det känns jättebra i kroppen, känner inte av något från fredagens fys och inte av dagens pass heller. Skönt! Armen är helt bra nu.

Duschade och käkade och såg på tv. Suttit framför datorn, vilat och läst lite. När Simon kom tillbaka såg vi fotboll på tv, derby Djurgården-AIK som DIF vann med 2-1 så då är Simon glad :-)
Såg lite annan fotboll också. PK & Anders kom också till dagrummet och kollade och vi surrade en del.

Inte mycket kvar av denna dag. Imorgon måndag och ny skolvecka.
Anatomi hela fm och Data hela em. Då ska vi skriva på våra fördjupningsarbeten i Fysiologi. Bra det eftersom jag inte kan skriva det här iom att word inte funkar.

Hoppas alla haft en bra helg!
Kram!

Shopping

Idag åkte jag in till Sala och gick på stan, shoppade lite och fikade med Engela. Mycket trevligt!  :-)
Var i stan från 11.30-14.20. Det går en buss in på lördagar och en tillbaka, man måste ringa och beställa plats om man ska åka. Det var taxi som körde och in var det bara jag och på tillbakavägen var det en tjej till som åkte.
28 kr kostar det precis som vanliga bussen.

Åt mat när jag kom tillbaka. Tog det lugnt ett tag och sen gick jag ut och promenerade i det sköna fina vädret.
Trött :D


Rådjur

Nu är det lugnt resten av kvällen. Tänkte ta och se en film och käka popcorn!

Imorgon ska jag träna! Annars inget planerat.
Inte många kvar denna helg så det är väldigt lugnt här. Men imorgon em börjar de komma tillbaka så på kvällen är det fullt liv som vanligt.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

Saknad...

Åh vad jag saknar mitt älskade hem, hundarna, Martin och vännerna! :-(
Längtar verkligen till höstlovet då jag hinner vara hemma ordentligt. Känns inte riktigt som om jag var hemma förra helgen då det blev så kort och intensivt...

Idag har vi haft Anatomi hela fm. Gjorde klart det vi hade kvar av skelettdelarna ocn nu håller vi på med nerverna. Fredagsfika som vanligt, Monika hade fika idag då hon fyller år imorgon. Jättegott var det.
Fast detta var sista fredagsfikat för vi ska börja ta fika på tisdagar istället då vi har Anatomi varje tisdag em och det är ganska mastigt att ha det hela em. Blir bra med en fikapaus då!

Efter lunch hade vi gympa. Idag var det kombiträning. Jag tänkte att jag provar att vara med eftersom armen är mycket mycket bättre nu. Provade stå på händer innan vi körde igång och det gick bra. Vi delade in oss 2 och 2 och körde med & mot varandra i alla övningar. Jättekul och varierande övningar. När vi gjorde en övning som kallas krokodilen, en håller i fötterna och man går zick-zack och gör armhävningar, undrade några var jag får min armstyrka ifrån. All träning sa jag!  :-D
Mycket var även för armarna och det var inga som helst problem! Så skönt, nu är det träning som vanligt igen för mig!!

Nu är det helg och 2 lediga dagar. Blir väldigt skönt då man blir slut i hjärnan nu av all anatomi med mycket latin osv... Skönt att sova ut på morgnarna och bara vara. Träningspass blir det också och någon promenad.

Jag har tvättstugan 14-18 idag så maskinerna snurrar på.
Ikväll är det kvalfinal i Idol.

Hoppas alla har det bra!
Kram!

RSS 2.0